✔ Fri fragt ved køb over 599,- ✔ +700 forskellige øl på lager

Øl til mad

Øl er en kæmpe smagsoplevelse i sig selv, men øl er også en fantastisk følgesvend til mad. Øl har forskellige smage. Det kan være forfriskende, have sødme og sarthed i sig selv og de forskellige smage passer glimrende til den række forskellige retter.

Her har vi samlet nogle forskellige smagssæt som vil passe perfekt til maden og hjælpe med at få smagsoplevelsen op i nye højder, som ikke vil efterlade et øje eller en gave tør.

Øl og mad

Øl og mad er en fantastisk sammensætning. Nogle vil mene at drikke øl til maden er bedre en vin, da det kan enten komplementere hinanden eller give en stor kontrast til hinanden som gør smagsoplevelsen til noget helt særligt.

Øl har et bred smagsvariation, den kan gå fra sød og frugtagtig til kornet og den kan også være tør, sur, krydret eller røget. De forskellige smage komplimenterer maden på tallerkenen, og hele aftenen bliver en fornem oplevelse.

Smagsoplevelse ud over det sædvanlige

Forkæl dig selv eller dine gæster, med vores fantastiske smagskasser. Smagskasserne er sammensat med nøje udvalgte øl så det passer lige til det mad der skal serveres.

Alle vores smagskasser er lavet med håndplukkede produkter af vores helt egen øl-entusiast, og indehaver, Henrik Feldthaus.

Vores smagskasser er udvalgt til at passe perfekt til svinekød, andesteg og svinekæber. Du får 4 til 6 stykker lækkert øl, samt beskrivelse af øllene og den anbefalede rækkefølge som de skal nydes i.

Øl som ingrediens

Øl kan ikke kun nydes til mad, men det kan også bruges som en ingrediens i madlavning. Brug hvedeøl til at dampe muslinger og fisk i, brug pilsner til bageretter og fiskeretter for at tilføje kornsmag, en smule bitterhed og sødme. Bock kan bruges til krydrede og kraftige retter eller i tagine og den søde chutney. Der er mange måder at kombinere mad og øl sammen.

Tommelfingerregler til at vælge den rette øl

Når man skal vælge den rette øl til mad, som udgangspunkt at man skal have kraftig øl til kraftig mad, mens det lette lys øl nydes til de lette retter.

Hvis retten er fed så skal man gå efter en øl som kan modsvare den fede smag, det kan være en øl som er stærk og har kraftig smag.

Vælg mørk og sød øl til desserter med bær, chokolade og karamel, gem hvedeøl til frugtdesserter med frisk smag.

De forskellige øltyper

Der findes mange forskellige øltyper. Hvert øl type har forskellige karakteristiske smage, her har du mulighed for at læse om de forskellige øltyper, hvilket mad vil de passe bedst til øllet og få vejledning til hvilken øl du kan gå efter, når du næste gang vælger en ret på en restaurant.

Pilsner

Pilsner er den mest udbrede øl som har rent og diskret smagsbillede. Det er en fin, frisk og lys øl som har en smule bitterhed som gør den perfekt til pizza, de fleste pastaretter, danske frokost retter, samt kylling, fisk of skaldyr.

Man kan også servere den til krydrede retter, som eksempelvis de stærke indiske og thai retter. Pilsner kan også til fordel bruges i madlavning til eksempelvis lette supper, bagværk og fiskeretter. De stærke pilsner kan du servere til ost som brie.

Classic

Classic øl har en fyldig og aromatisk karakter som kommer til gavn sammen med lettere retter, som fiskeretter og kylling, men kan også bruges til til grillede retter og stegt kød, som har ikke voldsom smag.

Pale Ale

Lyse Ales har en karakteristisk smag. De har typisk komplekse smage, de er både søde og frugtige med varierende bitterhed pga. humle. For eksempel er IPA (indian pale ale) en kraftig øl med meget fylde og bitterhed i forhold til styrke. Lyse Ales vil passe godt til krydret mad, IPA vil forstærke smagen i orientalske og mexicanske retter, modne oste, samt æggeretter og fiskeretter med fede sauce.

Brown Ale

De mørke Ales er generelt sødelige og ret fyldige med varierende bitterhed. Denne type mørkt øl passer godt til maden som intense kødretter, hakkebøffer, dansk julemad, grillet mad med massere af smag. En stærk mørk Ale som er over 8% er et god dessert øl.

Hvedeøl

Hvedeøl er lyst øl, med en let og syrlig smag som gør den til den perfekte øl til lyse retter med svinekød og kylling, samt de mere frugtige desserter. Hvedeøllen er også god til at kombinere med pizza og vegetarretter samt sushi.

Bock øl

Bock øl er en type stærk lagerøl. Herhjemme kender vi lagerøl mest som jule og påske øl. Øllet har let sødme og middel bitterhed. Et fantastisk øl til simreretter med kalv, lam og okse, samt traditionelt dansk julemad, frokostborde og tørre, faste oste.

Porter og stout

Porter og stout er bitter men sød øl. De kan bruges som en ingrediens til chilli con carne eller i andre gryderetter. En god Porter eller en stout smager godt sammen med mørke og saltede retter, østers og kampmuslinger, samt kraftige oste som blåskimmelost. Begge øl passer også fantastisk til chokolade-, kaffe- og andre flødebasserede desserter.

Hjælp og rådgivning

Har du brug for mere hjælp og rådgivning til at finde den perfekte øl, der passer til det mad du skal servere til dine gæster, er du velkommen til at komme og kigge forbi vores butik hvor vi hjælper dig mere end gerne til at finde lige præcis det du leder efter.

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Bekræft at du er over 18 år

Ved at klikke "Bekræft" anerkender du at være over 18 år.

Kurv

Din kurv er tom